Srpskih ratnika 24 / 71420 Pale   +387 57 200 410 / 931-012    +387 57 200 411     This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.    YouTube Channel 

 

U okviru sveobuhvatne adaptacije zgrade Eparhijskog doma u Trebinju (Slika 1) izvode se i radovi na klimatizaciji kompletnog objekta. Tokom ljeta 2013. godine izvedeni su radovi na ventilaciji Narodne kuhinje koja se nalazi u prizemlju zgrade eparhije (Slike 2).

U kuhinji se svakodnevo pripremi više desetina obroka za ugrožene građane Trebinja. Iznad termičkog bloka postavljena je eko hauba od nerđajućeg čelika koja je izolovanim kanalima od crnog čeličnog lima povezana sa krovnim ventilatorom koji izbacuje otpadni vazduh na najvišoj tački objekta. Na taj način je spriječeno širenje mirisa po prostorijama, ali i u okolini.

Početkom februara ove godine biće završena i naredna faza klimatizacije: ugradnja FC aparata i elemenata za ventilaciju prostorija u prizemlju i na 1. spratu. U prostorijama koje nemaju prirodnu ventilaciju FC aparati rade sa mješavinom svježeg i recirkulacionog vazduha (Slika 3).

Kao primarni izvor tople (hladne) vode koristiće se toplotna pumpa (čiler) vazduh - voda, dok će  alternativno rješenje za grijanje biti električni kotlovi.



Slika 1. Eparhijski dom u Trebinju


Slika 2. Eko hauba u kuhinji Eparhijskog doma u Trebinju


Slika 3. Ugradnja kasetnih FC aparata u Svečanoj sali Eparhijskog doma u Trebinju